Temperaturile de iarna forteaza brasovenii sa gaseasca solutii ieftine de incalzire

Dupa o toamna destul de calda fata de normalul perioadei, iarna isi intra in drepturi si in judetul Brasov. Dupa prima ninsoare de anul acesta, de la Balea, se asteapta ca temperaturile sa scada in continuare, spre media multianuala caracteristica inceputului lunii Decembrie.

Solutii ieftine de incalzire pentru iarna

Brasovenii cauta solutii ieftine de incalzire iarna aceasta, fiind fortati de temperaturile scazute si de nivelul ridicat al inflatiei. Pe langa inflatia in continua crestere, piata de energie nu le face viata mai usoara romanilor, datorita pretului tot mai mare pe care il avem de platit pentru gaze si electrictitate.

Astfel, solutia mai ieftina si la indemana pentru majoritatea brasovenilor este incalzirea cu lemne pe timp de iarna. Oamenii se plang insa de faptul ca lemnele sunt tot mai greu de gasit, in urma deciziei Guvernului de a plafona pretul acestora.

Am fost in marile magazine sa intrebam care este cauza problemelor lantului de aprovizionare cu lemne, iar raspunsul este destul de simplu. Retailerii nu mai pot face fata ieftinirii pe care Guvernul a impus-o pentru lemne, astfel incat pretul plafonat le-ar aduce numai pierderi. In aceste conditii, acestia prefera sa nu mai vanda materialul de foc pe care il cauta toti brasovenii.

In aceste conditii, brasovenii pot doar sa se orienteze spre micii vanzatori de lemn sau sa se protejeze de frigul din locuinte folosind solutii ieftine, cum ar fi o geaca ieftina , care sa le tina de frig peste iarna.

Problema aprovizionarii cu lemne pentru foc este cunoscuta si la nivelul Guvernului, dar pana la ora publicarii acestui articol nu am primit un raspuns oficial la intrebarile noastre, din partea reprezentantilor Statului.


Despre

DSS Brasov este portalul brasovean care iti aduce stirile cele mai calde din tot judetul Brasov. Noi te ajutam se afli ce se intampla in judetul tau.